064 231 0796 , 011 227 2692 office@tepihservistea.com

Ne možete da zamislite život bez Vaših najboljih prijatelja – kućnih ljubimaca? Nemate uslove da psa držite u dvorištu, ili to jednostavno ne želite da radite – smatrate da je njemu takođe mesto sa Vama u domu? Odrasli ste uz životinje, i ne želite da se odvojite od njih? Onda sigurno znate da će održavanje Vaše kuće čistom biti malo napornije nego li da kućne ljubimce nemate. Opet, malo muke i truda oko čišćenja nije ništa naspram ljubavi i sreće koju oni Vama pružaju. Dlake kućnih ljubimaca najdosadnija su stvar u vezi sa njima, pogotovo ako u kući imate tepihe po kojima oni takođe gaze. Međutim, čak i u tom slučaju postoji rešenje – redovno i pravilno održavanje.

Prva stvar koja bi trebala da Vam pređe u naviku kako biste značajno umanjili količinu dlaka u Vašem domu koju treba čistiti, je da svog kućnog ljubimca pravilno negujete. To znači da ga, u zavisnosti od vrste, tj. od njegove dužine dlake, redovno četkate i usisavate. Da, dobro ste pročitali da ga usisavate. Dok ima onih pasa koji će u ovome uživati kao u kakvoj masaži ili jednostavno igri, ima onih koji se plaše od buke koju usisivač pravi, pa beže glavom bez obzira. Da biste izbegli da Vam ljubimac beži svaki put kada uključite usisivač, na njega ga morate navići od malih nogu – od kada je štene. Ukoliko tome posvetite pažnju, sprečićete neke druge muke kada odraste, kao što je večno čišćenje tepiha i celog doma od gomile psećih dlaka. Dakle, navika Vam mora postati redovno četkanje i usisavanje Vašeg ljubimca – time ćete znatno umanjiti čišćenje.

Činjenica je da je tepih jedan od rekvizita u koji se pseće i mačje dlake najviše hvataju, i upliću. Kao da dlake privlače druge dlake. Iako dlaka nikada ne možete u potpunosti da se rešite, da biste smanjili njihov broj i održali pristojnu higijenu u Vašem domu, trebalo bi da čistite često, a po malo. Onog trenutka kada vidite da se na Vašem tepihu nahvatalo malo dlaka, odmah ih pokupite – nemojte to odlagati.

Kako biste pospešli učinkovitost usisavanja tepiha od dlaka, predlažemo Vam da dlake prvo pokupite sa vlažnom gumenom rukavicom koja je za to namenjena. Danas na tržištu ima mnogo ovakvih rukavica čija je namena upravo uklanjanje dlaka od kućnih ljubimaca kako sa nameštaja tako i sa tepiha. Tim procesom ćete ukloniti onaj površinski sloj, a usisivačem ćete moći da finalizirate čišćenje do najsitnijih detalja. Ukoliko Vaš ljubimac slobodno šeta prostorijama koje imaju tepihe, njihovo usisavanje biće potrebno svaki dan. Da, dobro ste pročitali svaki dan. Vodite računa da su dlake kućnih ljubimaca veoma naelektrisane i samim tim privlače druge čestice prašine i mogu izazvati razne alergije kod ljudi. Što ih manje bude bilo na tepihu i po kući, to će biti zdravija sredina.

Ukoliko smatrate da je svakodnevno usisavanje mnogo naporno, a ne želite da se odreknete kućnog ljubimca – nezamenljivog drugara, u svom domu, onda Vam predlažemo da izdvojite novac i kupite robotizovane usisivače koji će sami obaviti posao umesto Vas. Verovali ili ne, danas na tržištu postoji veliki izbor ovakvih usisavača koji su namenjeni upravo za usisavanje dlaka kućnih ljubimaca. Oni su specifični jer poseduju tzv. HEPA filter koji je namenjen za skupljanje i najsitnijih čestica životinjske peruti. To je najboji način da sebi umanjite dosadni posao, a da održite higijenu Vašeg doma sve sa Vašim nerazdvojnim ljubimcima.

Ne zaboravite da vodite računa o tome da li sami raznosite životinjsku dlaku koja Vam se nahvatala za odeću. Vodite računa o svemu pomalo, jer ne može se baš sve u domu prepustiti robotima.

Čist i srećan dom sa kućnim ljubimcima? Da, moguće je!