064 231 0796 , 011 227 2692 office@tepihservistea.com

Kakva je to dečija soba bez toplog mekanog tepiha? Možete li da je zamislite? Mi ne možemo. Svi mi koji smo odrasli sa velikim, čupavim tepisima u svojim sobama, što pamtimo igranje na tim mekanim, toplim površinama, igračke rasute po prostranom tepihu… sav taj magični svet detinjstva – ne možemo dečiju sobu nazvati dečijom ukoliko je ne krasi odgovarajući tepih. Zasita, bilo da je dete malo ili veliko, tepih je idealan izbor za upotpunjavanje njegove sobe. Kada dete počne da puzi – da li ćete ga pustiti da se kreće po hladnom parketu ili ne daj Bože pločicama, ili ćete ga postaviti na tu mekanu i čupavu površinu koja će ga grejati i omogućiti mu da sa uživanjem otkriva sve te vešitine koje su mu date? Prvi koraci na tepihu takođe će biti lepši, a i bezbolniji ukoliko dete padne. Jedino što je neophodno da biste svom detetu pružili tu magiju u sopstvenoj sobi je da taj topli tepih redovno održavate savršeno čistim. U suprotnom, cela ta slika se ruši, jer prljavština iz tepiha može vrlo lako izazvati alergiju kod Vaših najmlađih članova porodice. Dakle, da bi se dete zaista lepo igralo i uživalo na toj toploj i mekanoj površini, neophodno je redovno pravilno održavanje tepiha. Ukoliko o tome budete vodili računa i Vaše dete će izrasti u osobu koja ne može da zamisli srećan i topao dom bez tih čudesnih i toplih rekvizita – tepiha.

U redu, nadamo se da smo se svi složili oko velikih prednosti koje tepih ima u dečijoj sobi, ukoliko se pravilno i redovno održava, ali hajde da razmotrimo kako napraviti idealan odabir tepiha za sobu Vašeg deteta. Pre svega, kao što i sama dečija soba treba biti vesela i vedra, tako isto i tepih treba da zrači pozitivnom energijom, odnosno prijatnim bojama. Naravno, važno je i prilikom ovog izbora, tepih uklopiti uz ostale rekvizite koji se u dečijoj sobi nalaze, a ne kupiti neki samo zato što je detetu ili Vama lep. Ukoliko želite da razvijate maštu i kreativnost deteta i to možete postići odabirom tepiha sa interesantnim dizajnom. Danas je moguće nabaviti tepih koji ima print omiljenih dečijih junaka iz crtanih filmova, pa ukoliko se te boje uklapaju u sobu, možete razmisliti i o njegovoj kupovini. U zavisnosti od uzrasta deteta možete sa njime poći u kupovinu i zajedno birati, ali je važno, pre kupovine, objasniti mu da je potrebno tepih uklopiti i sa ostalim stvarima u njegovoj sobi. Ukoliko je dete malo, onda će ovaj izbor pasti samo na Vas.

Osim boja i dezena tepiha, veoma je važan i kvalitet tepiha koji birate za sobu Vaših najmlađih članova porodice. Najbolje je odabrati tepih koji ima niži gazeći sloj, jer će on manje privlačiti i upijati prašinu i prljavštinu. Zbog toga će i njegovo održavanje biti lakše, što je mnogo važno, pogotovo jer je reč o tepihu na kojem će najviše vremena provoditi Vaši mališani. Dakle, kada je reč o izboru tepiha za dečiju sobu, možda je ipak daleko važnije birati ga prema ovim funkcionalnim karakterisitkama kao što su – lako održavanje higijene i toplina – nego li na osnovu njegovih estetskih vrednosti (boja i dizajna). Uostalom za koji god tepih da se Vi i Vaši mališani odlučite, znajte da ga u našem tepih servisu sigurno možete lepo održavati i biti bezbrižni što se tiče njegove čistoće.

Ukoliko Vam je dete dovoljno veliko, uhvatite ga pod ruku i pravac u prvu zajedničku kupovinu jednog tako važnog detalja u kući; a, ukoliko je ono ipak malo, pođite zajedno sa Vašim partnerom kako biste oboje uživali u odabiru idealnog tepiha za prve korake Vašeg deteta.